SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum

OM kód: 203060/014 | 3534 Miskolc, Gagarin u. 54.

Intézmény logo

Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Bemutatkozás

BEMUTATKOZÁS

Iskolánk három nagy múltú középiskola, a Miskolci SZC Kós Károly Építőipari Szakgimnáziuma, a Miskolci SZC Fazola Henrik Építőipari, Művészeti Szakgimnázium és Szakképző Iskola (volt Eötvös és Gábor Áron), a Miskolci SZC Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium jogutóddal történt megszűnésével alakult 2020-ban.

Tanműhelyeink kb. 2000 nm-en helyezkednek el, melyek a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a legmodernebb felszereltséggel rendelkeznek. Tantermeink, laborjaink nagy része interaktív táblával felszerelt, így téve lehetővé a legkorszerűbb oktatástechnológiai módszerek használatát. A gyakorlati foglakozások szervezésekor igyekszünk kis létszámú csoportokat kialakítani, hogy minél személyesebb kapcsolat alakulhasson ki diák és oktató között.

Előadótermeink, tanműhelyeink alkalmasak nagyobb szakmai bemutatók lebonyolítására is, melyek révén diákjaink életszerű körülmények között ismerkedhetnek meg a legkorszerűbb technológiákkal.

Iskolánkba felvételt nyerhetnek az integráltan oktatható SNI-s, valamint beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek is, akikkel felkészült fejlesztő- pedagógusok, gyógypedagógus és pszichológus foglalkozik.

Mindhárom elődintézmény hosszú évtizedek óta készíti fel régiónk tanulóit az érettségire, és a szakmai vizsgára. Szakképzéseinket támogató cégek hosszútávra biztosítanak elhelyezkedést végzett tanulóink számára.

9-12. technikusi évfolyamon az általános műveltséget megalapozó érettségire készítjük fel tanulóinkat. A tanulók a 10. évfolyam végén ágazati alapvizsgát tesznek. Az érettségi tantárgyakból igény szerint emelt szintű érettségire való felkészítést is biztosítunk, ezzel segítve tanulóink továbbtanulását. A 13. évfolyamon a technikus képzés keretei között készítjük fel tanulóinkat a szakmai vizsgára és a nyelvi érettségire. Az elmúlt évek eredményei azt bizonyítják, hogy sok diákunk tanul tovább egyetemeken, főiskolákon.

9-11. szakképző évfolyamokon a képzési idő 3 év. Építőipari, gépészeti, épületgépészeti, faipari szakmák széles kínálatából választhatnak a hozzánk jelentkezők. A tanulók a 9. évfolyamon ágazati alapvizsgát tesznek.

13-14. technikusi évfolyamokon két éves, érettségire épülő, a szakmajegyzék szerinti technikusképzést folytatunk a gimnáziumokból vagy más ágazatokból érkező tanulók számára.

Szakmai bizonyítvánnyal rendelkezőknek 2 éves érettségire felkészítő képzéseinket a változó munkaerő-piaci igényeknek megfelelően indítjuk.

 • Nagy hangsúlyt fektetünk hagyományaink ápolására, névadónk, Kós Károly, a híres építész munkásságának, személyének, életútjának megismertetésére.
 • Fontosnak tartjuk a testvériskolai kapcsolatok ápolását.
 • Törekszünk arra, hogy tanulóink
  • magas fokú informatikai ismerettel rendelkezzenek,
  • használható idegen nyelvi (angol, német vagy francia) tudást szerezzenek,
  • rendszeresen és eredményesen sportoljanak,
  • szakmai és tanulmányi programokon vehessenek részt bel- és külföldön (Erasmus+ és Határtalanul),
  • országos tanulmányi és szakmai versenyeken helyt álljanak,
  • fejlődjön a kreativitásuk.
 • Intézményünkben tevékenyen működik a Diák Önkormányzat (DÖK), érdekes programok szervezésével színesítik a hétköznapokat.
 • Kollégiumi elhelyezést tudunk biztosítani.
 • Felszerelt konditeremmel rendelkezünk.

A képzések részletes tartalmáról a Képzéseink menüpont alatt bővebb információkat találhatnak.

ALKOTÁS – KREATIVITÁS – ÉPÍTÉS

NÁLUNK EZ AZ ALAP!

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum


Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola

3534 Miskolc, Gagarin u. 54.

Telefon: +36 46 530 432

E-mail: titkarsag_kos@miskolci-szc.hu

OM azonosító: 203060/014


2024Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola