SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum

OM kód: 203060/014 | 3534 Miskolc, Gagarin u. 54.

Intézmény logo

Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

2020-1-HU1-KA102-078266 Tanári Beszámoló

Hosszú utunk után vacsorával vártak minket a görögországi Leptokáriában található Poseidon Palace hotelben. Elfoglaltuk a szobáinkat, ami minden szempontból kifogástalan volt. A második napot reggelivel kezdtük, majd közös tájékoztatón vettünk részt, ahol bemutatkoztak a helyi kapcsolattartóink, megismertük részletesen a szálloda házirendjét, munka –és balesetvédelmi oktatás volt, valamint választ kaptunk az esetlegesen felmerülő kérdésekre.

A tanulók több munkahelyen is megfordultak. Több alkalommal segédkeztek a szálloda geotermikus hőközpontjának karbantartásánál, jártak hűtőházban. Ezeken a helyeken a mentorok segítségével tervrajzokat olvastak, csőszerelési munkálatokat végeztek, elsajátították a kivitelezési eljárásokat, megismerkedtek a görög építészet földrengésbiztos formáival.

Többféle kulturális programon volt lehetőség részt venni, különböző nevezetességeket tekinthettünk meg. A havas csúcsoktól a tengerig, bőven akadtak természetföldrajzi és történelmi látványosságok: az Olympos lábánál fekvő Litohoro városkából gyalogosan lehetett megközelíteni a Zeusz-kádja nevű látványosságot, voltunk Platamonas erődjénél, ahol interaktív feladatokat kellett megoldani, valamint a térség legnagyobb városában,  Thessalonikiben is eltölthettünk egy délutánt. Itt természetesen nem maradtak ki a klasszikus látnivalók, mint a Nagy Sándor lovasszobra, a Fehér torony, Arisztotelész szobra.

Mindezeken kívül a munka után voltak különböző sportolási lehetőségek. Az időjárás függvényében lehetőség volt az úszásra, lehetett teniszezni, vízibiciklizni, de legnépszerűbbnek a strandröplabda tűnt. Ilyen alkalmakkor megismerkedhettek hasonló erasmusos diakokkal, több esetben komolyabb barátságok is szövődtek.

Összességében elmondható, hogy mind a munka, mind pedig az élmény szempontjából életre szóló élményt és tapasztalatot szerezhettek a diákok.

Veláczkiné Prókátor Ágnes

kísérőtanár

 


Partnereink

SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum


Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola

3534 Miskolc, Gagarin u. 54.

Telefon: +36 46 530 432

E-mail: titkarsag_kos@miskolci-szc.hu

OM azonosító: 203060/014


2024Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola