SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum

OM kód: 203060/014 | 3534 Miskolc, Gagarin u. 54.

Intézmény logo

Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

2020-1-HU01-KA102-078266 Erasmus+ program, munkahelyi gyakorlat

A Miskolci Szakképzési Centrum Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola 12 tanulója (építész, épületgépész) az Erasmus+ program keretén belül 2022. szeptember 11. és október 1. között három hetes szakmai gyakorlaton vett részt Ausztria fővárosában, Bécsben.

A szállás a JO&JOE Hostel két, négy- és hatágyas szobáiban volt. A hostel Bécs frekventált helyén helyezkedik el, így a tanulók könnyen és gyorsan el tudtak jutni a munkahelyeikre. A szakmai gyakorlatot két cégnél teljesítették a diákok; két fő Robert Breitschopf vállalkozásánál, 10 fő pedig a KVIERREAL Bau GmbH-nál dolgozott. Mind a két cégnél a szakmájuknak megfelelő különböző szintű feladatokat kaptak, a segédmunkától (sitt hordás) a komolyabb szakmai feladatokig terjedően, mint például betonozás, falazás, klímaszerelés, padlófűtés lerakása. A tanulók ügyesen helytálltak a munka világában, a cégek meg voltak elégedve velük és nagy szeretettel várják őket a nyári szünetben diákmunkára, illetve az iskola befejezése után szívesen alkalmaznák őket. A kulturális programok során megismerkedtek a diákok Bécs történelmével, nevezetességeivel, gasztronómiájával; jártak a Közlekedési Múzeumban, a Práterben, megcsodálták a Schönbrunni kastélyt és egy 3 órás gyalogos városnézés alkalmával érdekes helyszínekre kalauzolt minket az idegenvezetőnk, szórakoztató anekdotákkal színesítve a programot.

A diákok rengeteg felejthetetlen élménnyel gazdagodtak és hasznos tapasztalatokat gyűjtöttek mind szakmai szempontból mind az idegennyelv-tanulást illetően. Egy életre szóló kaland marad számukra ez a három hét, hiszen sokan még külföldön sem jártak, illetve ilyen hosszú időt nem töltöttek még a családjuktól távol.

 

 

 


Partnereink

SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum


Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola

3534 Miskolc, Gagarin u. 54.

Telefon: +36 46 530 432

E-mail: titkarsag_kos@miskolci-szc.hu

OM azonosító: 203060/014


2024Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola