SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum

OM kód: 203060/014 | 3534 Miskolc, Gagarin u. 54.

Intézmény logo

Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

2019-1-HU01-KA102-060210 „Építsd a jövőd”

Erasmus+

2019-1-HU01-KA102-060209 „Kósos diákok külföldi szakmai gyakorlaton”

 

Görögországba érkezésünk után elfoglaltuk a szállásunkat a Hotel Posseidon Palace Hotelben. A szállodában az ellátás és a szoba felszereltsége kifogástalan volt.

A második napon görög kapcsolattartóink köszöntöttek bennünket, megismertették a szálloda helyi rendjét, tájékoztatást kaptunk a munkahelyekről, a tanulók munkavédelmi oktatáson vettek részt.

A diákok csoportokban mentek a munkahelyekre, ahol a szakmájuknak megfelelő feladatokat kapták. Mentoraik irányításával elvégezték a rájuk bízott feladatokat.

Több helyszínen zajlott a szakmai gyakorlat. Ezekre felváltva mentek a munkacsoportok.

Egy 1800 m2-es hűtőcsarnok építésénél, Evangelismos község iskolájának felújítási munkálataiban, egy autószerelő műhely kialakításánál illetve egy épülő apartmanház építésénél végezték a gyakorlatot diákjaink.

Mindegyik munkahelyen mentoraik irányításával építési, épületgépészeti tervrajzokat értelmeztek a tanulók, közreműködtek az anyagok felmérésében, beszerzésében is részt vettek. A tervek alapján végezték az építési, burkolási, festő illetve épületgépészeti munkákat. Megismerkedtek az alapvető építési anyagokkal, elsajátították és gyakorolták a hagyományos és korszerű kivitelezési eljárásokat.

A kulturális programok során a diákok olyan látnivalókat tekinthettek meg, amelyek egy életre szóló, maradandó élményt jelentenek számukra. Sokan közülük még a tengert sem látták eddig.

A mediterrán világ sok szép látványosságával ismerkedhettek meg a diákok: voltunk Thesszalonikiban, a kikötőváros számos látnivalóját tekintettük meg: a Szent Demeter templomot, Nagy Sándor és Arisztotelész szobrát, a Fehér tornyot. A szomszédos üdülővárosban Neoi Poriban kisvonatoztunk. A Meteorák lenyűgöző látványa minden tanuló számára emlékezetes volt.

A görög kultúra világának megismerése, a, a görög nyelv néhány kifejezésének elsajátítása is gazdagította tudásukat, megtapasztalhatták görög emberek közvetlenségét, munkastílusát. Tapasztalatot szereztek a helyi munkavállalás világáról.

Úgy gondolom, hogy a Görögországban töltött három hét minden résztvevő számára igen gazdag munkatapasztalattal, sok színes kulturális élménnyel zárult. Minden bizonnyal a diákok számára egy életre szóló élmény és kaland is volt ez az Erasmusos program.

 

    BESZÁMOLÓ IV. Forli 2019_Építsd a jövődet.docx

Letöltés

Partnereink

SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum


Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola

3534 Miskolc, Gagarin u. 54.

Telefon: +36 46 530 432

E-mail: titkarsag_kos@miskolci-szc.hu

OM azonosító: 203060/014


2024Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola