Felnőttképzési engedélyszám: E-001290/2015

OM 203060

Központi telefonszám

+36 46 530-432

Erasmus

2019/2020: Erasmus szakmai gyakorlat Bécsben

Tanulóink Erasmus pályázattal három hetes szakmai gyakorlaton voltak Bécsben.

2019. nov.17 - 30-ig építész és épületgépész tanulóink két építőipari cégnél dolgoztak. A gépészekből páran szolgáltatóipari cégnél, lakossági javításokban tevékenykedtek. Ők a szakmai ismereteik fejlődése mellett megtapasztalták az ügyfelekkel való kapcsolat kialakításának, kommunikációjának technikáit. Ügyes kisegítői voltak a helyi szakembereknek.

A csoport nagyobbik fele építkezésen dolgozott, ahol sok féle feladatot kaptak pl.: bontási, építési munkákat, komfort rendszerek kiépítését. Tanulóink színvonalasan helytálltak, pontos munkafegyelem és szakmai tudás jellemezte a tevékenységüket.

A három hét alatt alaposan megismerték a várost és Bécs nevezetességeit. Közösen  meglátogattuk  a Schönbrunni kastélyt és a Hofburgot is.  A szállodánk a belvárosban volt, így könnyen elértek minden fontosabb helyszínt a tanulók, természetesen összvonalas városi bérletünk is volt. A reggeli és vacsora a szállodában bőséges svéd asztalos megoldás volt, ebédre pedig ebéd pénzt kaptak a tanulók.

Az idegennyelvi és kommunikációs készségeik nagyot fejlődtek

Sok tapasztalattal és élménnyel jöttünk haza, nagy mértékben kinyílt a világ és önállóbbak lettek a gyerekek az élet minden területén.

           

 

A Kós-os diákok külföldi szakmai termelési gyakorlaton

2017-1-HU01-KA102-035338

A Kós közel félévszázados történetében első alkalommal mehettek tanulóink külföldi szakmai gyakorlatra. Az első tanulmányi úton 8 építész és 8 gépész tanuló vett részt 2017. november 17. és december 11. között. A tanulók Milánóban három helyen dolgoztak, 2 fő a Dolphin Soluzioni Informatiche, 6 fő a Cascina Nosedo és 8 fő a Woodhouse vállalkozásnál végezte a szakmai gyakorlatát. A gyakorlat alatt a tanulók különböző munkákat - festés, vakolás, szerelés, informatikai feladatok – végeztek. A hétvégéken kulturális programokat szerveztünk, megnéztük Milánó nevezetességeit, a Santa Maria Nascente Dómot, a világhírű Teatro Scala-t, voltunk a Leonardo Da Vinci és a Természettudományi Múzeumba, megnéztük a Sforzesco család kastélyát, múzeumát és egyéb látnivalókat. Monzába megtekintettük a Dómot, a Királyi Kastélyt és a Forma 1 autópályát.

A második tanulmányi úton szintén 16 fő tanuló vehetett részt Bécsben 2018.03.18. és 04.07. között. A diákok több kisebb cégnél, köztük a Bedu Bau GmbH-nál dolgoztak. A hétvégeken különböző kulturális programokon vettünk részt, megnéztük a Hofburgot, a Schönbrunni kastélyt és a parkot, a Stephansdomot, a Hundertwasser épületet, a Prátert és a Bécsi óriáskereket.

Milánó és Bécs régi és modern építészeti értékei is maradandó élményt nyújtottak.

Tanulóink szépen megállták helyüket a munkahelyeken és a két háromhetes külföldi szakmai út során sok-sok élménnyel, ismerettel gazdagodtak.